2012-10-31

Ack du vackra höst.

Var ute på en liten promenad förut i de mysiga höst vädret. Alla klagar så förbaskat åt att de blåser och regnar så mycket. Men jag tycker de är jätte mysigt. Hellre regn nu än i vinter. Nu är de ju allafall hyfsat varmt ute fortfarande. Jaja, nu har jag köpt mig blåbärssoppa som jag sitter och avnjuter just nu och funderar över vad jag ska sysselsätta mig med ikväll. *tänka tänka* Är alltid så pyssel sugen. Kanske man ska göra om lite kläder. Kanske ta fram den gamla symaskinen och låta kreativiteten flöda hela natten. Eller kanske jag ska sitta och rita ikväll också. Vi får se hur kvällen utspeglar sig. 

 
 Nu ska jag återgå till min blåbärssoppa och That 70's Show.

Take care
Hej Onsdag, du kom med vackert höstväder. 

Har varit en lagom seg dag. Var uppe tidigt imorse och tvättade. Vid tre var tvätten tbx i lägenheten och allt var klart. Sen har jag gått runt i lägenheten och små plockat hela dagen och ja..städat. Och nu sitter jag här i soffan för en stund och funderar på att gå bort till ICA och små handla lite, eller om jag kanske ska gå till Lidl istället. Det blir ju billigare iallafall. Äsch går och handlar imorrn. Så kanske Tim kan följa med. Så tar jag mig en promenad runt området här sen. Känner mig rastlös och seg på samma gång. Vi får se. Kanske ska åka in till stan idag också och söka lite mer jobb. Vi får se va de blir. Nu är middagen i magen allafall och känner mig mätt och gla.

Take care

2012-10-30

All I have to do is dream.

Hej du Tisdags kväll. Dej tillbringar jag ensam i mitt hem. Har varit en ganska lugn dag. Var för några timar sedan iväg och sökte jobb på bl.a Indiska. Så nu får man hålla tummarna. Dom behövde lite extra folk till jul så. *håller tummarna* . Och kvällen har jag tillbringat i soffan. Spelat lite på gitarren, målat lite, lyssnat på musik, kollat lite på that 70's show och njutigt av rökelsedoften som fyller hela lägenheten. Tidig morgon, Soft dag och ensam kväll. Låter som alla mina dagar. Ibland vill man bara sluta ögonen och drömma sig bort till en bättre tid. En tid där alla problem är lösta, till paradiset. Men än så länge förblir det bara en dröm. Men snart så. Snart.



Imorrn när jag vaknar är det Onsdag och dags att tvätta. Ska nog även passa på att tvätta golvet när tvättmaskinen gör sitt. Känns som de behövs. Annars har jag inga planer, som vanligt. Segt. Men ska nog söka fler jobb och pilla mer på gitarren. Men nu, ska jag försöka fixa mig lite mat. Känner att de börjar kurra i magen nu. Och som vanligt har jag ju glömt att laga middag.

Take care

2012-10-29

"Only he who knows the
destination knows the way."

Höst mys och täppt näsa. Rökelsen doftar i hela lägenheten och här sitter jag med en kopp yoggi te och kollar på That 70's show. Utanför regnar de som bara den. Gillar dagen. Fast det är måndag. Helt okej. Klockan börjar dock bli mycket, och än sover Tim. Kanske jag borde väcka honom. Fast han är ju ledig idag. Kanske ska låta bli. 


 
 


Höstväder, förskyldning och rastlöshet.

Vilket höstväder de är ute. Regn, starka vindar och höstlöven flyger och far utanför fönstret. Kanske jag ska gå ut med mitt gula paraply och knalla runt ute och njuta av hösten, för innan man hinner säga spenat soppa så är hösten borta och vintern tar dess plats.  
  
  

Jag har varit uppe ett par timmar och är nu ganska rastlös som ni kanske se. Haha. Tror det är dags att fixa en frukost macka och lite te. Och så ska jag snart kolla på lite That 70's show. Älskar den serien. Jaja, nu ska jag vakna till liv här i soffan och gå och fixa frukost. Hoppas de blir en underbar dag. Och att min förbaskade förskyldning ger med sig snart. Tyckte jag nyss blev fri från den och så kommer den tbx. Usch och fy.

*vink vink*
Take care

2012-10-27


Ett ord. Flumm. Inget mer. Punkt.

Det är lördag, snart söndag. Och jag är sjuuuuukt rastlös. Pysslade med batik nyligen. Men de sket sig. Får ta nya tag imorrn, efter allt städande. Varje gång jag skapat vackra mönster med batik har de alltid varit efter midnatt. Kanske var för ivrig idag. Kanske man ska vänta in tolvslaget och kreativiteten som kommer om natten. Då du minst anar det. Nu hänger allafall kläder på tork, magen skriker eftersom jag glömt bort att äta middg och jag är super trött. Funderar på att gå och lägga mig. Så jag orkar upp tidigt imorrn och städa. Lika bra att komma igång så tidigt som möjligt. Hoppas på att hinna vara med Daniella och hennes besök under dagen. *Håller tummarna* . Nu ska jag nog välkomna fröken midnatt och krypa ner under mitt täcke och invänta john blund. 

Take care
Det känns som det kommer
blir en "sån där" lördag igen.


Vill göra nått idag. Med någon. Men alla verkar så upptagna. Vill umgås, dricka vin och bara ha kul. Men känns som de kommer bli jag och batik inatt eller kanske ska unna mig lite godis och kolla på en film. Men vill allra helst göra nått med någon. Men hoppas kan man ju alltid.

Imorrn blir det städdag i lägenheten. Hoppas bara de inte slutar med att jag står själv och städar. Tanken var ju att de skulle städas på söndag för då var alla lediga. Men vi får väl se hur de blir. Nu ska jag allafall strax plocka ihop mig och åka in till stan. dags att söka mer jobb. Yeeeeyh.. fast fan..jag vill verkligen ha ett jobb.

Take care

2012-10-26

Chill, fika och snöväder

Imorrn bär det av igen. Då är det dags för ännu ett bokat möte på Arbetsförmedlingen. Undrar hur det kommer gå denna gången. Ska dit och visa upp betyg och cv och lite sånt smått o gott. Om de går bra ska jag belöna mig med att köpa en julmust. Tror jag kanske har råd med det. Just de ja, idag snöade de i Göteborg ! Blev jätte paff. Först började de hagla och sen började de snöa stora snöflingor. Jätte mys, synd att de smälte bort direkt. Men jag är nöjd sålänge de de kommer snö under december. Var dock riktigt kallt idag. Var i stan och umgicks med Angelica idag och hade hoppats att jag tagit på mig mer kläder för *brrrh* va kallt de blir på kvällen.

Nu ska jag kolla mina kläder som ligger i hinken ikväll. Batik pysslar som vanligt. Och hoppas på bra resultat.

Take care 

2012-10-25


Älskar mina dröm fångare.
Dom är så otroligt vackra. Alla borde ha minst en. Funderar på att be mor skicka
ner mina andra dröm fångare som jag har kvar i värmland.



Tankar, funderingar och träningsvärk. 
Det är Torsdag.

Sitter och segar i soffan och kollar ofrivilligt på när Tim spelar ett nytt spel han hämtade ut idag. Skumt ibland hur man prioriterar. Men men, var iväg imorse och tränade och käkade ganska nyligen frukost. Har fortfarande träningsvärk efter yogan i förrgår. Längtar tills nästa vecka. Har hamnat lite ur fokus idag. Borde åka in till stan och söka jobb. Men känner mig skumt. Känns som nått är fel. Du vet den där skumma känslan man kan få i kroppen, att nått inte är rätt. Men man kan inte sätta fingret på vad. Då vet du hur jag känner. Och imorrn bär det av till Arbetsförmedlingen på möte. Förhoppningsvis har dom nått vettigt att säga. Och hjälper mig på ett eller annat sätt. Måste verkligen fixa jobb, hur kan det vara så förbaskat svårt?

Ska nog ta och skicka iväg ett mess till Angelica, ska iväg och fika med henne sen. Ska nog fråga om hon har lust att pyssla med kläder. Det kliar i mina fingrar. Det är batik dags ! :D

Take care

2012-10-24

Varför ska det vara så orättvist. Varför ?!

..jag söker jobb dag in och dag ut. Går på möten på Arbetsförmedlingen. Gör verkligen mitt bästa i försöket att få jobb. Ni borde ge mig jobb, jag är en underbar tjej, possitiv, glad och envis. Men över allt ser man mörka blickar. Arbetslösheten slukar dej och verkligheten omsluter dej. Om du en gång fastnat kommer du aldrig loss. Hur mkt du än kämpar. Du sitter fast som det vore cement runt dina ben. Du kan inte röra dej och himmeln faller ner på dej. Du står själv mitt ute i den stora arbetslösheten. Men du är inte ensam. Ni är tusen tals. Som står där och inte kommer loss. Och jag är en av dem.

Jag hade på många sett förstått om det var jag för 4 år sedan som sökte jobb. Jag såg ovårdad ut, hade massa massa piercingar över allt, dreads och sket i de mesta. Då hade dom allafall kanske haft nått att peka ut som kunde vara negativt. Även fast jag var en bra människa då också, så såg dom bara de yttre ovårdade jag. Men nu, jag har klippt mig, jag har inga synliga piercingar kvar, jag är helt och ren. E go och gla tjej redo att ta ett stort steg ut i verkligheten och jobba. Men ändå står jag här, fast. Kommer ingen stans. Och de börjar bli jäääävligt frustrerande. Jag är kapabel till att jobba. Jag ska ha ett jobb. Jag kommer få ett jobb och jag kommer inte lägga ifrån mig "stridsyxan" förrän jag fått ett. Punkt slut.

Take care
Hösten börjar sakta tyna bort 
och tvätttiden är över.

Var ett litet tag sedan jag skrev här på denna blogg nu. Fasnade lite för tumblr men känner inte att jag har så stor frihet där att redigera min blogg layout som jag själv vill, vilket jag kan här. Så ska försöka komma igång och skriva här iställe för på min tumblr. Sedan sist har jag fått ett stort intresse för batik, om man kan kalla det så. Har ju inte råd med textilfärger så använder istället vatten och klorin. Och de ger ändå ett ganska fantastiskt resultat. Lägger in två bilder på saker jag färgat än nedan. Vad tycks?
                               



Ska vi se vad har hänt mer. Jo igår vad jag på Yoga med Angeclia och kom hem till att min gata var avspärrad och det var poliser och polishundar överallt. Fattade inget och självklart ville inte polisen säga nått men de kan man ju på många sätt förstå. Fick sedan veta att en man hade blivit knivhuggen och att gärningsmännen var på fri fot. Han måste ha blött kraftigt för när jag fick till kiosken imorse för att köpa bröd så kunde man se ett spår av blod längs med gatan där avspärrningarna varit. Läskigt. Hoppas dom får ag på människorna som gjorde detta. Men känner mig helt paff. Har alltid känt mig så trygg här uppe på kullen, allt dåligt har alltid hänt runt om på ner sidan. Men nu har tydligen fan skapen tagit sig upp för backen. Typiskt. Jaja, nu har jag tvättat klart allafall och sitter nu här och funderar över vad jag ska göra idag. Överväger att skippa träningen eftersom jag har sån jävla träningsverk sen igår. Trodde verkligen inte att jag skulle få det av yoga. Men tydligen böjde jag på muskler som jag inte rört på ett tag. Haha, men ska lätt gå dit igen nästa vecka. 

Take care

2012-10-13

Mys kläder för mysig dag.


Sitter här och försöker bestämma mig vad jag ska göra av min kväll. Kan liksom inte bestämma mig om jag ska ligga hemma och vila eller om jag ska knalla nedanför kullen och på oktober fest. Är pepp och trött på samma gång. Åhh va jobbigt det här är.

Vi får se hur jag gör.
Jag har så otroligt tråkigt 
just nu. Är sjukt rastlös.


2012-10-12

Fröken höst står utanför mitt fönster och ser vacker ut. Funderar på att gå ut till henne.

            

                                   

2012-10-09

Gårdagens mumsiga middag
:3


Hur dåligt samvete man än har, 
så är det bättre än inget.
Tankar kring jobb, pengar och Halloween.

Sitter här och kollar över vad de finns att välja på bland lediga jobb på internet. Och har faktiskt hittat en massa jobb som jag ska ta och söka. Men när jag väl ska sätta mig och söka. Ser jag att man ska skicka med en bild. Fan, tänker jag. Börjar kolla igenom alla bilder jag har på datorn. Jag måste ju ha någon bra där jag inte har min septum piercing i. Men nepp. Blir att pilla ur den idag och ta en bild så jag kan skicka iväg mina ansökningar. Men oj, vad glad jag är idag. De senaste dagarna har jag inte sökt nått annat än telefon jobb. Eftersom de inte funnits nått annat att söka. Men idag har de kommit upp massa massa skoj !! Hihi, håller tummarna. Dansar lite för mig själv och hoppa, hoppas som fan. Jag vill vill vill vill vill vill verkligen ha nått att göra om dagarna. Plus att jag självklart vill ha pengar också. Egentligen där det hela håller i. Man behöver ju pengar för att livet ska gå runt. 

Men men, funderar på när jag ska väcka Tim. För väcker jag honom inte så kan han lätt sova bort hela dagen. Och idag ska han ju jobba. Fattar inte hur han kan sova förbi sitt alarm varje dag. Och jag är uppe klockan åtta på morgonen och är as pigg. Ifs kan de bero på att han är uppe till fyra fem på morgonen varje dag. Och jag somnar vid tolv tiden. Men men, alla har vi väl olika dygns rytmer. Han jobbar ju natt. Men ändå. Jag hade blivit jätte stressad om jag sov så länge som han gör. Hade känts som man sovit bort hela dagen. Haha, aja. Nog pratat om dygns rytmer och jobbsök. Det är en del av vardagen. har suttit de senaste dagarna och funderat. Vad klär man ut sig till på halloween om man inte har några pengar att lägga på kostym? .. ett spöke? .. Vill ju kunna klä ut mig till nått skoj. Hade ifs kunnat be mamma skicka ner min Häx klädning som jag hade när jag var mindre. Men de känns så tråkigt att klä ut sig till häxa. Det är nått så många gör. Hade velat klä ut mig till en Indian : 3 ! har hittat en jätte fin kostym på Bodega. Men den kostar 300 kr -.- ...pengar jag inte har. Åter igen till jobb tänkande. Hade jag haft ett jobb nu kunde jag lätt haft råd med den kostymen !! DAMN YOU UNIVERSE! Nej, man ska ifs inte skylla på någon annan än mig själv. Det är ju jag som satt mig i denna sitsen. Ingen annan. Men de är snart löst. Snart har jag jobb och då kan jag ju sparar undan pengar och köpa en fin kostym nästa halloween, nästa år. Man får se de positiva i det hela iställe för att bara sitta och klaga ! Upp med hakan och le stort. Ingen ger en hängig ledsen människa jobb :P

Take care

2012-10-08

*ängla sång*

Årets första Apotekarens Julmust. Nom nom nom. Vilken varm lycka som sprider sig i kroppen när mobilen plingar. 



Erik: Vi fick in julmust idag! 0.o
Marthe: Apotekarens Julmust ?? :-o
Erik: Oooooh Yes! Ska jag köpa hem en?
Marthe: Oh yes please!



Magen kurrar högre än du kan tro.

I väntan på att få gå och handla sitter jag och lyssnar på The mamas & the papas och skriver med Felix på skype. Men magen kurrar högt. Erik ligger och sover och Tim spelar medal of honor warfighter betan som kommit ut. Men jag tänkte få med mig killarna och handla. Är roligare när vi alla går tillsammans. Och kan komma överens om en middags rätt. Visst kanske jag krånglar till det eftersom jag är vegetarian,tål inte ägg, laktos, starka kryddor eller tomat. Men ändå. Man kan ju göra de bästa av de man kan laga. Så alla blir nöjda. Men snart tar jag dem båda i öronen och lyfter med dej till affären för nu är jag verkligen as hungrig. -.-

Take care
Tvätta, tvätta, tvätta och..tvätta!

Nu sitter jag här och chillar igen. Har varit duktig och diskat, läggt i tvätt i tvättmaskinen och sen hängt tvätt så nu väntar jag på att de ska torka så jag kan vika den. Kommer bli awesome ikväll med nya sängkläder. Älskar känslan av att krypa ner i en bäddad säng med rena sängkläder. Det ända som saknas då är ny rakade ben. haha. 

Take care
Idag värmer solen de gula höst träden. 

Sitter här ännu en gång och chillar i soffan. Har nyss ätit min morgon gröt och ska snart städa lite och sen om någon timme har jag tvätttid. Så känns som jag kommer ha fullt upp till klockan fem. Sen efter de blir de middag och den bär det nog av till gymmet känns det som. Har dock haft otroligt ont i min höft de senaste dagarna så har haft svårt att springa i uppvärmningen på gymmet. Så funderar på om de igentligen vore smartast att stanna hemma och vila. Men ..vill verkligen till gymmet. Känns så bra att vara där och röra på mig. Vill man vara fin får man lida pin. Det är väl så dom säger. Eller som jag säger "Vill man bli fin, får man lida pin" 



Men nu sitter jag mest bara här och lyssnar på The Grateful Dead och tänker. Och ska nog snart söka lite jobb. Måste verkligen få ett jobb snarast. Det är akut nu. 

Take care

2012-10-06

I väntan på.

Sitter här vid datorn och väntar på att min mobil ska bli full laddad så jag kan åka bort mot gymmet. Så fördriver tiden med att kolla på gamla How I Met Your Mother avsnitt. Men hoppas dock att det händer nått skoj ikväll. Är pepp på att hitta på nått. Men de känns som att alla är upptagna. Så blir väl jag, ensamheten, en smootie och en film ikväll känns det som. Men men, vi får se. 

Nu ska jag strax knalla iväg iallafall, känns skönt att komma igång med träningen igen.  Hoppas på att gå ner i vikt så jag förr eller senare kanske blir nöjd med hur jag ser ut. Inte för att vara den som är den. Men nej, jag är inte nöjd med mig själv. Och det är okej. Det hjälper mig att kämpa på gymmet. Hoppet. Hoppet om att en dag kolla i spegeln, le och se hur personen i spegeln ler tillbaka mot mig.

Take care
Man får stå ut med regnet 
om man vill njuta av regnbågen.
Grekland 2012

Lite bilder från Greklands resan. Finns fler bilder här  ! Men jag hoppas ni gillar bilderna jag lägger upp. Blev inte så mycket bilder tagna som jag velat eftersom jag låg på rummet lite väl mycket pga sol eksem och solbränna. 


 



 


Take care

2012-10-05

En Fredag som alla andra, hemma i Sverige.

Har varit ensam hemma mesta dels av kvällen och dagen har jag tillbringat med Tim och Kim i stan. Chillat och kollat runt i olika affärer. Soft dag. Ikväll har jag sökt en del jobb och nu sitter jag och kollar på film, Hair för att vara mer exakt. Och ska nog snart fixa nått att äta tror jag. Men kan inte bestämma mig för vad jag ska äta. Finns inte så mycket hemma så får väl improvisera nått och hoppas på att det blir lyckat, haha. Hoppas nått skoj händer ikväll. Känner för att hitta på nått. Nått skoj.

Take care
Fika med vän. Gymmet. En dusch. Nu, chill.

Känslan när man nyss kommit ut ur duschen och håller på att torka är underbar. Man är varm i kroppen och känner sig sådär extra ren. Det ända negativa är när håret fortfarande droppar massa vatten och man blir kall pga det. Jag ska inte klaga, men kallt blir det ändå även fast man inte klagar. Idag har jag gjort sådär lagom mycket. Chillade med Tim hemma tills han åkte till jobbet, sen åkte jag in till stan och träffade Angelica och tog lite fika och pratade. Sen åkte jag hem för att byta om och åka in till gymmet och träna. Kändes extra bra att träna idag. Efter att ha varit borta i Grekland där jag inte kunnat träna så mycket. Förutom att simma i polen och gå ut och gå typ. Eller ja de finns säkert massa olika sätt att träna på där nere men de var så varmt mesta dels av tiden på dagen så var inte så lätt. Men nu är jag på g igen. Träna, träna, träna..dag in och dag ut. Alla dagar, hela veckan. Och inget förbaskat godis. Känns som de är den miljonte gången jag sitter för mig själv och tänker "Nu är det fan dags för förändring" ..men de håller liksom aldrig helt. Man försöker halv hjärtat men de blir lätt att man hamnar in i gamla vanor. Men nu jävlar ska jag verkligen försöka. Som om livet hängde på det ! : D



En bild från gymmet förut. Har aldrig fotat i gymmet förut men då blev det ett spontan kort taget .  Önskar dock att jag hade någon att träna med. Visst det kan vara otroligt skönt att träna själv ibland på kvällarna som ikväll. Men det är också jätte skoj att ha en vän med om dagarna. Så man kan peppa varandra och ja..bara ha kul. Önskar och hoppas. 

Take care

2012-10-04


Sitter och kollar igenom bilderna från Greklands resan. 
Får se om jag lägger upp fler bilder senare ikväll.  

2012-10-03

Sitter och funderar. Funderar på att plocka fram min systemkamera. Känns som det kanske är dags att kolla igenom bilderna jag tagit i Grekland. Nu när jag har tid. Städade massa massa direkt när jag kom hem. Såg ut som fan i lägenheten. Kunde gissa att en uteliggare flyttat in. Men nej då, jag lämnade bara killarna ensamma hemma i nästan två veckor. Tänk vad allt krashar utan mig. Jag styr. Fixar och donar. 

Lyssnar på Ed Sheeran och njuter av studen.

2012-10-02

Tankar och funderingar kring tågtider och morgon dagen.

Sitter och kollar på tåg tider och kan verkligen inte bestämma mig för om jag ska åka hem vid 8 eller vid halv ett imorrn. *tänka tänka* vad är igentligen smartast att göra. det är frågan. Ska jag åka vid 8 så måste jag ju upp vid sex tiden på morgonen. Vilket betyder att jag kanske måste lägga mig ganska snart. Och packa massa innan dess. Men jag kommer då hem vid halv tolv och hinner träffa Tim innan han åker på jobbet. Eller så åker jag vid ett och kommer fram vid fem tiden. Spelar kanske inte så stor roll när igentligen. Vet allafall att jag vill träna imorrn en sväng. Kände de nu när jag såg att pengarna för träningskortet hade dragits från kontot. Eller så vill jag ut och gå i trappor i göteborgs många gator. Gillade de.
Take care

Just another girl in the crowd.

Sitter fortfarande uppe i Charlottenberg hos mor. Stannade kvar ett par dagar extra för att kunna gratta pappa. Men jag saknar Göteborg. Men jag känner panik för att åka ner. Arbetslös och panik. Är desperat efter att fixa ett jobb nu. Annars kommer jag varken ha råd med hyra eller mat. Paniken gör mig stel, bara genom att tänka på det. Hemskt. Jag måste. Måste lyckas. Allt ligger på mina axlar. Och jag känner mig svag. Oron växer. Det är för mycket.

Sitter här i soffan och funderar. Försöker tänka på annat. Vill baka en kaka till pappa som fyller år idag. Men jag kan inte bestämma mig för vilken sort.

Får se vad det blir för nått.
Take Care


2012-10-01

Dagen då trötthet och tråkighet tar över.

Känslan när man lägger sig tillbaka i soffan och startar tvn och det bara finns tv shop på alla kanaler. Hemskt. Undrar varför jag vaknade sju idag. Tidigare än vanligt. Och har verkligen ingen kraft i kroppen. Jag är vaken men kroppen sover.  Känner att jag verkligen inte har nått att göra. Tills mamma kommer hem och vi ska på rusta. Så hoppas tiden går fort idag. Känns dock som jag ska somna i soffan. *gäsp*

Take care